Andere Gedachten – Vlaamse Kortfilm

on

Het verhaal van Eva.

“Ik ben depressief. Heel mijn leven had ik een beeld over hoe dat er nu net zou uitzien. Het is toch gewoon een periode waarin je je slecht voelt?” Eva voelt haar al een tijdje niet goed in haar vel en wordt daarom opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Ze praat met psychologen en begeleiders en gaat een confrontatie met haarzelf aan.

In samenwerking met Awel: Nood aan een gesprek? Dan kan je terecht bij Awel op het nummer 102 of via www.awel.be

Jonas: Eind 2018 leerde ik Eva kennen. Ze werd opgenomen in een psychiatrie en vertelde mij haar verhaal. Ze schreef haar verhalen neer via blogposts. Op die manier leerde ik haar beter kennen en kreeg ik inzicht in haar leven als patiënt. Ik heb haar verhaal gereconstrueerd en verteld via het personage ‘Eva’.

Eva: Door aanbeveling van mijn huisarts, ouders, psychiater en psycholoog, werd ik in opname geplaatst. Het was geen gemakkelijke keuze. Ik heb weken liggen ontkennen, weken liggen vermijden dat dit eigenlijk de enige optie was. In die weken van ontkenning is er heel erg veel gebeurd. En daar wil ik jullie nu mee van op de hoogte stellen. Onder het motto: samen tegen psychische problemen. Samen maken we dit bespreekbaar. Dit is met een heel klein hartje, want er komen best wat gevoelige zaken aan bod. Maar hierover praten, is voor mij deel van herstellen geworden. So let’s go!

Kristel Goddevriendt als mama

Ik ervaar dit niet als een depressie. Ik ervaar het eerder als, ik ben te lui om het leven vast te grijpen en verder mee te sleuren. Ik ben niet sterk genoeg meer om het leven vast te grijpen en mee te sleuren. 


Het verhaal van Eva, vanaf 15 juni op YouTube.

Een film van Jonas Jordens, setfoto’s door Ellis De Maeyer.


Nood aan een gesprek? Dan kan je terecht bij Awel op het nummer 102 of via www.awel.be

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be