Videoserie – ‘De Nacht’

on

Audiovisuele productie ⎮ Gemeente Bonheiden

Als Open Monumentendag de jaarlijkse feestdag is waarbij onroerend erfgoed wordt opengesteld, dan is de Erfgoeddag hét toonmoment in Vlaanderen en Brussel voor roerend en immaterieel erfgoed. De Erfgoeddag wordt jaarlijks op een zondag eind april georganiseerd, waarbij de bezoeker aan activiteiten kan deelnemen rond een centraal thema dat jaarlijks verandert.


Vanaf 24 april, de Erfgoednacht, brengt de Erfgoedwandeling ‘Nacht’ jou en je bubbel langsheen historische locaties in het centrum van Rijmenam. Op 7 locaties kan je een QR-code scannen. Je krijgt dan verrassende ‘digitale’ vertellingen te zien en te horen via je smartphone.

Jaak Van Assche (ereschepen en bestuurslid Cultuurraad) en Luc Vangeel (voorzitter Heemkring ’t Hoefijser) vertellen je meer over feest en het nachtleven met hun cafébabbels. Over licht en donker met een verhaal over dwaallichtjes. En over sprookjes, sagen en legendes met onder andere het verhaal van de schat van den turk. Glenn Deliège, een Natuurpunt gids, vertelt je meer over het nachtleven van de kerkuil die in de toren van de Sint-Martinuskerk woont. Hoe werkt het? Je volgt de route op het plan of je maakt een eigen route die langs de 7 stopplaatsen loopt. Bij de aangeduide stops zoek je naar QR-codes om te scannen met je smartphone. De QR-codes blijven hangen tot en met 31 december 2021.

Exclusieve preview:

#6 Vertelling ‘Het Harents kapelleke’ – geschreven door Veerle Bueds, verteld door Jaak Van Assche

Benieuwd naar de volledige videoreeks? Volg dan de QR-wandeling!
Ontdek het in deze brochure: